Tips & Tricks

Voor je je aanmeldt is het goed de volgende tips nog even door te nemen.

1. Je kunt je cijferlijst van de middelbare school terugvinden op Studielink. Log in met je gegevens – mijn vooropleidingen – onderaan. Staan ze hier niet? Dan is een scan van de cijfers op je diploma voldoende.

2. Je kunt je universitaire cijferlijst opvragen via Progress. Onder het kopje resultaten vind je een resultatenoverzicht van al je behaalde ECTS. Helemaal onderaan de pagina vind je het knopje met druk af, als je hier op klikt zal er een pop-up window tevoorschijn komen met resultatenoverzicht wat je kunt kopieren in Microsoft Word. Denk eraan om het bestand vervolgens op te slaan als .PDF-formaat!

3. Het cv is bedoeld om jouw levenservaring, met name toegespitst op opleiding en werkervaring, zo goed mogelijk weer te geven. Hierbij gelden een paar regels waar je in ieder geval rekening mee moet houden bij het opstellen van je cv:

* Je wilt een zo goed mogelijke indruk maken, maar zorg dat je daarbij nooit onwaarheden op het cv zet.

* Het cv is, meestal per categorie, chronologisch ingedeeld van heden naar verleden. Geef bij studies en werkervaringen altijd aan welke tijdsperiode het betreft.

* Bedenk goed wat je wel en niet op je cv wilt zetten. Bijbaantjes uit je middelbareschooltijd zijn misschien niet altijd relevant.

* Onderstaand vind je twee cv’s. Het eerste laat zien hoe je je cv duidelijk en overzichtelijk presenteert. Denk eraan dat een slecht opgemaakt cv een slechte indruk achterlaat bij de lezer, wat negatieve gevolgen voor je deelnamekansen kan hebben. Het tweede laat zien hoe je een cv anonimiseert.

nep cv nep cv-ano