Boston Consultancy Group

The Boston Consulting Group (BCG) is wereldwijd leidend op het gebied van Strategy Consulting. BCG geeft hoogwaardig kwalitatief advies gericht op blijvend concurrentievoordeel voor haar klanten. De projecten, die altijd in teamverband met de klant worden uitgevoerd, variëren van fusies en overnames tot herstructureringen, van groeistrategieën tot innovatie. BCG adviseert vanuit verschillende Practice Areas als Consumer Goods, Retail, Financial Services, Industrial Goods, Energy en High Technology. Aan de basis van de adviezen ligt altijd fact based kwantitatief analysewerk. Klanten zijn multinationals en de top van het bedrijfsleven. BCG is de meest succesvol groeiende strategie consultant van Nederland. Consultants zijn zowel teamplayer als onafhankelijk denker, zowel creatief als gestructureerd, zowel rationeel als emotioneel intelligent. BCG biedt uitstekende internationale trainingsprogramma’s en uitgebreide persoonlijke carrièrebegeleiding: voor ambitieuze kandidaten de ideale werkomgeving om het maximale uit zichzelf te halen.

Kennismaken met BCG

BCG biedt het hele jaar door de mogelijkheid kennis te maken met ons bedrijf. We zijn aanwezig op vele evenementen on campus en maken graag met jullie kennis doormiddel van onze eigen BCG is in Town events.

Daarnaast organiseren we een drietal business courses: Dit jaar organiseren we een nieuwe vijfdaagse Business Course naar Berlijn in november 2017.

Van 6– 11 mei 2018 organiseren we onze vijfdaagse World Food Programme Business Course in Rome. Daar denk je na over strategische oplossingen voor het wereld honger probleem.

Onze tweeënhalf daagse BCG Masterclass in Amsterdam is een bijzondere kans om jouw visie in de praktijk te brengen, de eerstvolgende editie zal plaatsvinden van 13-15 juni. Om op de hoogte te blijven van onze evenementen en business courses (en bijhorende aanmeld-deadlines) kan je onze website of onze Facebook-pagina in de gaten houden!

Starten bij BCG

Associates vormen een essentieel onderdeel van ieder projectteam. Zij verrichten naast de analyses waarop wij onze aanbevelingen aan de klant baseren ook interviews, marktonderzoeken en strategische verkenningen. Ze dragen daarnaast als volwaardige teamleden bij aan de strategische discussie binnen een project.

Om de persoonlijke ontwikkeling van associates te stimuleren zorgt BCG naast het uitgebreide (internationale) trainingsprogramma dat zij verschillende type projecten doen in uiteenlopende industrieën. Zo kunnen associates snel een breed inzicht ontwikkelen in essentiële ondernemingsvraagstukken.

Gedurende het hele jaar kan je solliciteren en iedereen eerste dag van de maand starten met jouw nieuwe baan!

Daarnaast biedt BCG het hele jaar door de mogelijkheid om stage te lopen. Je werkt dan als Visiting Associate (VA) ongeveer drie maanden mee aan een case. Als VA ben je lid van het projectteam en verantwoordelijk voor een eigen module. Dat kan een marktanalyse voor een merk zijn, een structuurvergelijking van ondernemingen in de auto-industrie of een winstberekening voor een bedrijf in de industrial goods. Een stage is dus een goede manier om het werk bij BCG in de praktijk te leren kennen. Je wordt intensief door ons begeleid. Na afloop van de stage krijg je uitgebreide feedback. Je stage-ervaringen kun je goed gebruiken bij de afronding van je studie.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar mensen met vaardigheden als analytisch vermogen en gestructureerd en logisch denken. Wij zoeken daarnaast mensen die het vermogen tot inspireren en leiderschap hebben. Met veel energie, humor, een eigen persoonlijkheid en met wie het leuk werken is. Spreekt onze organisatie, werkwijze en cultuur jou aan? Kijk voor meer informatie of om te solliciteren op onze website.

© Expedition Strategy 2020
Ontwikkeld door Convident