Expedition Strategy is geboren uit passie voor strategy consultancy.

Technisch gezien hoort strategy consultancy bij het management consulting waarbij adviezen worden geschreven voor de hoogste niveaus binnen het bedrijf. Strategy consultants worden gevraagd door klanten om te helpen bij strategische besluitvormingen. Daarom beschikt een goede strategy consultant over de volgende vaardigheden:

  • Analytische skills;
  • Mensenkennis;
  • Tijdmanagement;
  • Flexibiliteit.

Studenten van de Rijksuniversiteit Groningen die deze vaardigheden beschikken, kunnen sinds 2011 een kijkje nemen in dit high-end en zeer competitieve segment van de zakelijke dienstverlening. Om deze concurrerende wereld na te bootsen, worden de beste studenten van de verenigingen VESTING, TBV Lugus, Risk, FMF en TFV ‘Professor Francken’ door de recruiters van de deelnemende bedrijven geselecteerd.

Met Expedition Strategy krijg je de mogelijkheid om geheel verzorgd kennis te maken met de grootste bedrijven in deze sector door een tweedaags virtueel evenement. De namen die aan de editie 2020-2021 mee doen zijn BCG, EY-Parthenon, Roland Berger, en Strategy&.

Het evenement begint met een online case in Groningen, gegeven door KPMG Deal & Growth Strategy, om iedereen optimaal voorbereid deel te laten nemen. Vervolgens krijgen de deelnemers online, door middel van cases en workshops gegeven door top-consultants, een heldere blik op het werk van een strategy consultant en de verschillende bedrijfsculturen.

© Expedition Strategy 2021
Ontwikkeld door Convident