Expedition Strategy is geboren uit passie voor strategy consultancy.

Technisch gezien hoort strategy consultancy bij het management consulting waarbij adviezen worden geschreven voor de hoogste niveaus binnen het bedrijf. Strategy consultants worden gevraagd door klanten om te helpen bij strategische besluitvormingen. Daarom beschikt een goede strategy consultant over de volgende vaardigheden:

  • Analytische skills;
  • Mensenkennis;
  • Tijdmanagement;
  • Flexibiliteit.

Studenten van de Rijksuniversiteit Groningen die over deze vaardigheden beschikken, kunnen sinds 2011 een kijkje nemen in dit high-end en zeer competitieve segment van de zakelijke dienstverlening. Om deze concurrerende wereld na te bootsen, worden de beste studenten van de verenigingen VESTING, TBV Lugus, FSG, FMF en TFV ‘Professor Francken’ door de recruiters van de deelnemende bedrijven geselecteerd.

Met Expedition Strategy krijg je de mogelijkheid om geheel verzorgd kennis te maken met de grootste bedrijven in deze sector door een vierdaags evenement waarbij de kantoren van de deelnemende bedrijven bezocht worden. De namen die aan de editie 2023-2024 mee doen zijn Roland Berger, Bain & Company, OC&C, IG&H en Strategy&. Voorafgaand aan het evenement zal een case training plaatsvinden die wordt verzorgd door KPMG Dealth & Growth Strategy. 

Het evenement begint met een case training in Groningen, om iedereen optimaal voorbereid deel te laten nemen. Tijdens het evenement krijgen de deelnemers door middel van cases en workshops gegeven door top-consultants een heldere blik op het werk van een strategy consultant en de verschillende bedrijfsculturen.

Zie hier onze aftermovie uit 2019:

© Expedition Strategy 2023
Ontwikkeld door Convident