Expedition Strategy is geboren uit passie voor strategy consultancy.

Technisch gezien hoort strategy consultancy bij het management consulting waarbij adviezen worden geschreven voor de hoogste nieveaus binnen het bedrijf. Strategy consultants worden gevraagd door klanten om te helpen bij strategische besluitvormingen. Daarom beschikt een goede strategy consultant over de volgende vaardigheden:

  • Analytische skills;
  • Mensenkennis;
  • Tijdmanagement;
  • Flexibiliteit.

Studenten van de Rijksuniversiteit Groningen die deze vaardigheden beschikken, kunnen sinds 2011 een kijkje nemen in dit high-end en zeer competitief segment van de zakelijke dienstverlening. Om deze concurrerende wereld na te bootsen, worden de beste studenten van de verenigingen VESTING, TBV Lugus, Risk en TFV ‘Professor Francken’ door de recruiters van de deelnemende bedrijven geselecteerd.

Met Expedition Strategy krijg je de mogelijkheid om geheel verzorgd kennis te maken met de grootste bedrijven in deze sector door vier intensieve dagen langs hun Nederlandse kantoren te gaan. De namen die aan de editie 2018-2019 meedoen zijn Bain & Company, Roland Berger, Ey-Parthenon, BCG, Strategy& en Oliver Wyman.

Het evenement begint met een casetraining en borrel in Groningen, om iedereen optimaal voorbereid op expeditie te laten gaan. Vervolgens zal je in de Randstad door middel van cases en workshops gegeven door top-consultants een heldere blik krijgen op het werk van een strategy consultant en de verschillende bedrijfsculturen.

 

© Expedition Strategy 2019
Ontwikkeld door Convident