Lara van Steen

Afgelopen jaar heb ik met veel plezier mogen deelnemen aan het evenement Expedition Strategy, en vanuit mijn bestuursfunctie ook geholpen met de organisatie ervan. Voordat ik in aanraking kwam met Expedition Strategy had ik geringe ervaring met de sector strategie consulting. Eenmaal in de afrondende fase van mijn bachelor, wilde ik graag meer weten over deze sector en was ik benieuwd of het iets voor mij was.

Expedition Strategy heeft mij de mogelijkheid gegeven om in een relatief korte tijd een compleet beeld te krijgen van de sector strategie consulting. Ik heb geleerd over hoe de sector te werk gaat, welke bedrijven er zijn en hoe deze bedrijven van elkaar verschillen. Door middel van presentaties, trainingen, cases en workshops leer je meer over het werk van de kantoren. Daarnaast kom je tijdens de vele leuke informelere momenten zoals lunches, borrels en diners, goed in contact met werknemers van de deelnemende bedrijven. Op die manier kan je goed alle vragen stellen die je hebt over hun werk!

Het sterkste van het evenement vind ik dat alle studenten na hun deelname weten of ze zichzelf zien werken als een strategie consultant of niet. Voor mij is dit antwoord zeker een ja; maar voor andere deelnemers was het net zo nuttig om de conclusie te trekken dat ze verder willen kijken naar andere carrièremogelijkheden. Dat is in mijn ogen ook de kracht van het evenement: je neemt een hele intensieve en unieke kijk in de sector strategie consultancy en na afloop weet je of het iets voor jou is of niet – en beide opties zijn even bruikbaar voor je verdere carrièrevoorbereiding.

Deze kijk in de keuken heeft bij mij vooral enthousiasme opgewekt voor het werk als strategie consultant. Ik ben na het evenement met verschillende mensen in contact gebleven en heb afgelopen voorjaar meegedaan aan de business course van Roland Berger. Meerdere keren per jaar organiseren onder andere de strategie kantoren business courses: meerdaagse evenementen waarin je uitgebreid kennis maakt met het kantoor en haar mensen, maar ook aan een case werkt en leuke dingen onderneemt. Ik vond deze dagen met Roland Berger ontzettend leuk, en kijk dan ook erg uit naar mijn stage die ik over een half jaar bij hen ga lopen. Via de stage hoop ik een nog duidelijker beeld te krijgen van het werk als strategie consultant en op die manier mij goed voor te bereiden voor het solliciteren van een uiteindelijke baan.

Op basis van mijn positieve ervaring met het evenement, zou ik ook elke student aanraden om zich aan te melden voor Expedition Strategy! Of je al weet welke kant je op wilt, of nog helemaal geen idee hebt – Expedition Strategy zorgt in ieder geval voor een duidelijke conclusie over de tak strategie consulting. En, ook niet geheel onbelangrijk, het zijn een paar ontzettend leuke dagen weg met hele leuke medestudenten!

© Expedition Strategy 2024
Ontwikkeld door Convident